ГУ ДПС України в Харківській області інформує

  • 251

Фото без опису

 

До уваги платників податків! Головному управлінню ДПС у Харківській області призначено персоналізований індекс для листування 61606!

Фото без опису

Акціонерне товариство «Укрпошта» призначило Головному управлінню ДПС у Харківській області персоналізований індекс 61606.

Персоналізований індекс 61606 рекомендуємо використовувати в адресі для надсилання до ГУ ДПС у Харківській області письмової кореспонденції (наприклад, на конверті).

Зразок (адреса отримувача): 61606, м. Харків, вул. Пушкінська (вул. Григорія Сковороди), буд. 46.

Якщо ви вкажете на своєму поштовому відправленні індекс 61606, ваша кореспонденція буде доставлена безпосередньо до Головного управління ДПС у Харківській області без проходження через відділення поштового зв’язку, що значно скоротить час доставки.

Дана інформація не стосується поштової кореспонденції, адресованої структурним підрозділам Головного управління ДПС у Харківській області, які розміщені за іншими адресами у м. Харкові та Харківської області.

 

Право на отримання податкової знижки

Фото без опису

Відеоматеріал за посиланням https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/768372.html

 

Хто відноситься до членів сім’ї першого та другого

ступеня споріднення?

 

Фото без опису

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що відповідно до п.п. 14.1.263 п. 14.1    ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розділу IV ПКУ вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

Членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення для цілей розділу IV ПКУ вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.

 

Триває деклараційна кампанія 2024: доходи,

які необхідно обов’язково задекларувати

 

Фото без опису

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2023 року до 01 травня 2024 року.

Відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) подати декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи зобов’язані платники, які отримували:

окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 ПКУ);

доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 ПКУ);

іноземні доходи  (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ).

доходи від підприємницької діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування (ст. 177 ПКУ);

доходи від здійснення незалежної професійної діяльності (ст. 178 ПКУ).